Ingrediënten:
- 1,5 kilo buikspek (liefst zonder zwoerd)
- Je favoriete Pork BBQ kruiden.
- Je favoriete BBQ saus, ik gebruikte de late apple harvest van sausguru.
- 4 plakjes roomboter.
- 3 eetlepels bruine suiker.
- 3 eetlepels honing.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan of verwarm je pellet Smoker op een temperatuur van 120 graden Celsius.
- Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 4 centimeter.
- Sprenkel een klein beetje olijfolie en rub de blokjes in met de kruiden rub.
- Als je een BBQ hebt voeg dan rookhout toe, kersen of appel is hierbij een heerlijke combinatie.
- Leg de blokjes op je rooster op de BBQ of Smoker en laat deze 3 u lang roken tot ze een mooie donker kleur rood hebben.
- Doe ze in een aluminiumbak met de boter, suiker, honing en BBQ saus verdeeld.
- Dek dit af met aluminiumfolie en doe nog een keer 2 uur in de BBQ of Smoker.
- Vervolgens laat je het nog een half uur on afgedekt in de BBQ staan.
- Serveer dit met een stokje en je hebt echt een heerlijke snack.
Reactie plaatsen
Reacties