Ingrediënten:
- 350 gram Fusilli bucati corti, of jou favoriete pasta soort.
- Klein bosje Lente ui.
- 150 gram Pancetta.
- 70 gram Parmezaanse kaas.
- 180 ml kookroom.
- 1 Ui.
- 2 tenen knoflook.
- Peper en zout
- Verse basilicum.
- Scheut witte wijn.
- Olijfolie.
Bereidingswijze:
- Steek je BBQ aan en laat hem op een temperatuur komen van 150 graden.
- Snijd lente ui in kleine schijfjes, de pancetta in kleine blokjes en snipper de ui en knoflook.
- Kook de pasta in veel water gaar.
- Zet je skillet op de BBQ en doe de olie in de pan. Zodra je ziet dat die goed warm is fruit je de ui en knoflook hier in.
- Wanneer deze vervolgens gefruit zijn doe je de lente uit in de pan, na een paar keer om slaan doe je de Pancetta hier bij.
- Wanneer dit er in zit doe je na 3 minuten de room er bij in, blijf constant goed roeren. Vervolgens doe je 50 gram Parmezaanse kaas hier over heen. Rasp dit en roer door.
- Doe er een beetje van je Italiaanse kruiden door en peper en zout na smaak.
- Doe de gekookte pasta hier bij. Blus dit geheel af met een scheut witte wijn en blijf 5 minuten goed door roeren tot de pasta goed smeuïg is.
- Serveer dit met een goed glas van je favoriete witte wijn en een paar takjes basilicum.
Reactie plaatsen
Reacties