Ingredienten:
- 10 kippendijen
- 2 mozzarella bollen
- Bosje lente ui.
- 120 ml kippenfond
- 120 ml sojasaus
- 60 ml gochujang
- Fijn gemalen peper, peperflokken of cayennepeper
- 2 eetlepels sesamolie
- 8 tenen knoflook
- 2 spaanse pepers
- 1 eetlepel verse gember
- Honing
- 2 eetlepels chipotle peper saus
- 240 ml 7-Up
- Maak de marinade/saus door de kippenfond, sojasaus, gochujang, sesamolie, chipotle peper saus en cayennepeper in een kom te doen en roer het goed door.
- Fruit nu in een sauspan de knoflook fijngesneden en gember aan met een beetje olie. Voeg de spaanse peper eer bij wanneer die fijn gesneden is.
- Doe vervolgens in de pan de marinade/saus en voeg de 7up toe en laat de saus wat dikker inkoken.
- Als je de saus weer hebt laten afkoelen kan je de kippendijen en de saus in een ziplock zak doen en laat dit minimaal anderhalf uur rusten.
- Grill de kippendijen boven de houtskool gaar tot een kern temperatuur van 67 graden Celsius.
- Pak een gietijzeren pan en snij de kipfilet in kleine stukjes.
- Voeg de overige saus die je nog hebt, toe aan de kip in de gietijzeren pan.
- Strooi de Mozzarella tussen de kipfilet door en laat dit een tijdje pruttelen tot de kaas gesmolten is.
- Garneer dit met wat bos ui. Serveer je plank met wat heerlijke rucola en guacamole op een naan.
Reactie plaatsen
Reacties