Ingredienten:
- 1 Kilo kalfs sucade lappen
- 150 gram witte rijst
- Boontjes
- 1 paprika
- 1 Bos bosui
- 3 uien
- 6 tenen knoflook
- bloem
- 5 eetlepels ketjap
- 2 stengels sereh
- Een scheut gember siroop
- 3 eet lepels bruine basterd suiker
- Thee lepel gemalen gember
- Thee lepel dille
- Een lepel sambal
- Zakje boemboe kruidenmix
- 1 pot runder fond
- Een scheut rode wijn
- Fruit de ui en knoflook samen met de boter in een gietijzeren pan.
- Snijd de sucade lappen in blokjes en rol ze om in de bloem, doe ze vervolgens in de pan en bak ze even rondom gaar.
- Doe de ketjap, gember siroop, bruine suiker, gember, dille, runderfond en rode wijn er in.
- Doe dan het zakje van de boemboe kruiden mix er in en roer alles even goed door.
- Leg vervolgens 2 geknakte stengels sereh boven op de stoof.
- Laat de stoof op net geen 100 graden celcius 4 uur staan.
- Breng het een beetje op smaak naar wens en gooi er eventueel wat sambal bij voor de extra pit.
- Serveer dan de stoof samen met de rijst en gegrilde groenten op een bordje.
Reactie plaatsen
Reacties