Kip van de boer.

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 20:58

Tegenwoordig is iedereen steeds bewuster bezig met voeding en een gezond leven. In de supermarkten en speciaalzaken zie je dan ook steeds meer producten die puur en gezond zijn. In mijn omgeving merk ik dat de een meer let op het niet eten van vlees, terwijl een ander juist bewuster bezig is met sporten. Ik ben van mening dat we in de toekomst veel minder vlees gaan eten. Er zullen veel vleesvervangers op de markt komen, maar zelf geloof ik niet zo in het volledig vervangen van vlees. Wel geloof ik in het eten van minder vlees en beter vlees. Er zijn zoveel heerlijke gerechten zonder vlees waarbij je het helemaal niet mist. Maar een goede vleesmaaltijd blijft echt genieten.

 

Een tijdje geleden kwam ik in contact met een boer uit de omgeving: Erik van Veldhuizen. Hij heeft een boerderij die constant innoveert en altijd zoekt naar mogelijkheden om te groeien. De boerderij is vol met zonnepanelen en heeft een installatie voor de verkoeling van de kippen. Wat ik ook tof vind, is dat je gewoon langs kunt gaan en een kijkje kunt nemen in de schuur. Het is een boerderij die echt open en transparant is. Erik is een kippenboer met passie voor zijn werk. Hij wil ook uitdragen dat je direct bij de boer kunt kopen voor een eerlijke prijs. Een goede kip die vrij buiten heeft gelopen, dat proef je echt wanneer je het eet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.