Inkbird Professioneel Digitale Vleesthermometer IHT-1S. 


Een korte tijd geleden mocht ik van Inkbird de thermometer IHT-1S ontvangen. Na een heel aantal positieve ervaringen gehoord te hebben van de producten van Inkbird, dacht ik van dat moet ik eerst zelf maar eens ondervinden. Ik bestelde de bluetooth thermometer IBT-2X om mee te beginnen. Daar was ik mega enthousiast over omdat voor zo’n scherpe prijs een thermometer met 2 probes en bluetooth mij bijna onmogelijk leek. Totdat ik de goede kwaliteit ervaarde, een hele fijne thermometer. Daarna volgde nog de staafmixer van Inkbird. En ook daar stond ik versteld van wat voor solide kwaliteit je krijgt voor de scherpe prijs.
Mijn verwachtingen waren uiteraard hoog toen ik de thermometer IHT-1S binnen kreeg. Gelijk na op Amazon hem besteld te hebben kreeg ik hem volgende dag binnen. Heel mooi strak in het doosje met een duidelijke rijtje van specs op de achterkant van het doosje. Er zit een draadje in het doosje om de thermometer op te laden.

De test was echt verassend. Ik maakte lamsribben en later een kipgerecht waar de temperatuur goed nauw kijkt. Zodra je de thermometer open klapt, gaat die gelijk aan, wat echt ideaal is want dan kan je hem ook niet vergeten uit te zetten als je hem weer in klapt. Het scherm gaat gelijk aan en hij meet gelijk de temperatuur. Volgens Inkbird zou dit binnen 2 a 3 seconden de temperatuur moeten meten maar mijn ervaring is tot nu toe dat het gelijk binnen een seconden is. Wat ik hier ook zo fijn aan vond is dat het scherm draait en dat je dus altijd kan zien hoe veel Celsius of Fahrenheit je eten is. Hij is waterdicht wat ook wel heel fijn is dat je hem buiten kan gebruiken of in de keuken waar altijd wel iets van water kan liggen.


Wat mijn eindconclusie is van de Inkbird IHT-1S is dat die zijn geld meer dan waard is. Hij is heel snel met meten, het scherm draait mee en hij is waterdicht. Maar wat ik ook erg belangrijk vind is dat die oplaadbaar is en daar onderscheid die zich wel van zijn concurrenten voor deze scherpe prijs. 


Grillmaster Gloves


Enige tijd geleden mocht ik van Grillmaster Gloves de hittebestendige handschoenen testen. Grillmaster Gloves beweert enorm goed hittebestendige handschoenen te hebben die tot wel 800 graden Celsius kunnen hebben. Eerlijk gezegd was ik er wel een beetje sceptisch over van te voren. Maar er is niks zo vervelend als je handen verbranden wanneer je de Dutch-oven pakt, of toch nog wat rookhout op de BBQ wil leggen. Dus gaf ik het een kans en was bijzonder verrast. Ik kan dan niet 800 graden meten maar als ik echt puur kijk wat die aan kan met wat ik heb geprobeerd was het echt verrassend.


Zelf ben ik twee meter en heb dus overal grote maten nodig, ook met handschoenen. Maar Grillmaster Gloves heeft geen verschillende maten maar één maat die voor iedereen moet passen. Bij mij zaten ze bijzonder goed, ze hebben ook lange sleeves voor de onderarmen, bespaart je weer weg schroeien van arm haren.


Ik ben begonnen met eerst simpel wat vlees te draaien boven de grill, nou dat kan ik eindeloos doen met deze handschoenen. Vervolgens ben ik een mooi gerecht gaan maken in de Dutch-oven, even de pan van het vuur af of even de deksel lichten was top. Nu al een fan van de handschoenen. Maar de echte proef op de som was dat ik wat gloeiende houtskool pakte en ging verplaatste. Ik weet niet hoe veel graden die waren maar ook die hitte hield de handschoenen prima tegen.


kMijn eindconclusie is dat ik iedereen kan aanraden een setje standaard bij de BBQ te halen. Als je lekker wilt grillen of smoken en je hebt al goede tools hiervoor dan hoort deze zeker in het rijtje thuis. Geen verbrande arm haren meer of blaren op je handen. Grillmaster Gloves maakt zijn beloftes prima waar. Goede kwaliteit van de handschoenen en aan alles gedacht wat betreft de afwerking. 
Pauw Premium Houtskool Briketten Een tijdje geleden Benaderde Pauw charcoal mij met de vraag of ik hun houtskool briketten wilden uitproberen. In dit stuk vertel ik hoe ze mij zijn bevallen en wat ik er van vind. 


Pauw zegt over zichzelf dat ze hoogwaardige briketten produceren met een gemiddelde brandtijd van 5 a 6 u. De briketten zijn gemaakt van eikenbomen en sinasappelbomen. Wat mij wel nieuw in de oren klonk. Ze produceren duurzaam en zonder chemische middelen. Dat maakt het een premium product waardige briketten.


Ik heb ze zelf getest op een methode hot and fast en een methode low and slow. Het eerste wat mij opvalt zijn de stevigheid en de vorm van de briketten. ze zijn groot van stuk en stevig met een gat in het midden wat ervoor zorgt dat de lucht er goed door kan. Wat mij ook opvalt is dat ik bijzonder schone handen hou als ik ze uit de doos haal.

De eerste manier hoe ik ze gebruik is met een stuk eenden borst filet indirect en vervolgens direct af te grillen. Wat ik wel kenmerkend vond is dat ze bijna niet roken of ruiken. Je zou ze dus ook ideaal binnen kunnen gebruiken op een japanse tafel grill.

Ze blijven echt lang aan en geven een flinke warmte af wat echt ideaal is als je mooie stukken vlees wilt afgrillen.

De tweede manier hoe ik ze getest hebt is op een low and slow manier waardoor ik dus een stuk vlees ging roken en met de briketten een soort snake maakte en daar het rookhout op legde. Wat was dit top zeg! Je kan de temperatuur van je BBQ zo constant houden met deze Briketten. Door de snake methode bleef je een constante rooksmaak houden van je favoriete rookhout.
Mijn eindconclusie van dit product is dat het zeker weten niet de laatste keer is dat ik dit ga gebruiken. Ik vond er positief aan dat ze stevig zijn, rookvrij en geurvrij waardoor je echt een kwaliteits stuk briket in je handen hebt. Na het getest te hebben vind ik het echt de moeite waard om eens goed te kijken naar de kwaliteits briketten. Je let toch ook op het kwaliteit van het eten?